Sunday, August 26, 2012

Evlilik




by rengin on 25 Ağustos 2012






Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere evlilik öncesi yapılması gereken bazı hazırlıklardan bahsedelim. Evlilik birlikte geçirilecek uzun yıllar ve göğüs gerilecek zorluklar yaşanacak güzel anlar mutluluklar içindir. Çiftler elele uzun bir yola çıkarlar evliliğe attıkları ilk anan itibaren. Bu uzun yolu hep birlikte ve mutlu geçirmelerinin ilk adımıda şüphesizki düğünleridir. Evlilik hazırlığı yaparken ne tür gelinlik giyeceğinize karar verin.






Çiftler evlendiklerinde artık 2 kişi olarak düşünmeleri gerekecek ve hayat düzenleri değişecek bu yüzden öncelikle çiftler kendilerini psikolojik olarak evliliğe alıştırmaları gerekiyor yani evlilik hazırlıklarından ilki psikolojik hazırlıktır. Bu karşı tarafı tanıma ile de doğru orantılı olarak devam eder. Sonraki aşama maddi hazırlıklardır.






Evlilik hazırlıklarına en az 12 ay öncesinden başlanmalı düğünün nasıl nerde ne zaman yapılacağının kararı bu hazırlıkların ilkidir. Ardından oturulacak ev ile alakalı hazırlıklar gelir bunlar mobilyalar beyaz eşyalar dekoratif malzemeler yemek takımları tencere tava takımları elektrikli mutfak aletleri mutfak aksesuarları gibi daha birçok eşya evlilik öncesi hazırlıkların da temin edilebilir eğer maddi durum elveriyorsa.






Evlilik hazırlıklarında o kadar çok eşya var ki her birini nerden alacağım derdine de düşmeyin küçük bir piyasa araştırması ile uygun fiyatlı bir dekorasyon mağazası bulmanız ve tüm alışverisinizi oradan yapmanız hem daha ekonomik hem daha az yorucu olur.






 Son 2 ay kala devatiyelerinizi seçimi davetli listenizin hazırlığı fotoğraf ve video çekimi ile ilgili hizmetleriniz gelinliğiniz damatlığınız çiçekleriniz gelin arabası süsletecekseniz bu mekânınız düğün pastası seçiminiz gibi ayrıntıların bitmiş olması gerekir. Yoksa aceleye gelmez.






Düğününüz yaklaştıkça balayı için gideceğiniz yerlere rezervasyon yaptırabilir. Gelinlik ve damatlı provalarınızı son kez yapıp bir terslik çıkmayacağını garantileyebilirsiniz.  Çocuklar gelin arabalarını çok sever. Düğünden önce bahşiş zarflarınızı hazırlamayı unutmayın.

Sponsor Bağlantılar Benzer Yazılar

No comments:

Post a Comment