Tuesday, August 14, 2012

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği tarifi




Aug 12, 2012 PembeRehber













Klasik tarifler, diğer bir deyişle ev yemekleri biz hanımların sıklıkla yaptığı tariflerdendir. Ben de , bazen hemen yapıldığı gün bitiveren yemeklerden sıkılırım ve  bereketli olup en az iki gün yenen tencere yemeklerini yapıp dolabımı doldururum ki diğer işlerime vakit kalsın. Zeytinyağlısını daha çok sevdiğim taze fasulyenin kıymalısı da bunlardan biri. Yanına, koyu bir cacıkla tadından yenmez.






Malzemeler:






- 250 gr yemeklik kıyma






- 750 gr taze fasulye






- 3 adet domates






- 1 adet soğan






- 2 diş sarımsak






- 1 çay kaşığı şeker






- 1.5 ya da2  tatlı kaşığı tuz






- 1 çay bardağı su (bu su miktarı düdüklü tencere içindir. Normal tencerede pişirecekseniz su miktarını 1 su bardağına çıkarın. Gerekirse yemek pişerken kaynar su ekleyin.)






- Yarım çay bardağı zeytinyağı






Yapılışı:






1- Soğan, sarımsak , zeytinyağı ve kıymayı soteleyin. Üzerine, küp doğranmış domatesleri ekleyin.






2- En son yanlarını soyup doğradığınız taze fasulyeyi de ekleyin ve biraz kavurun. Üzerine, suyunu ekleyin ve tuzununu koyun.






3- Düdüklü tencerede, 20-30 dk pişirin. (Düdüklü tencerenizin markasına ve özelliğine göre pişirme süresi değişmektedir.)






Afiyet olsun.



alt="

No comments:

Post a Comment