Saturday, August 4, 2012

Mercimekli Tavuk Topları Tarifi

mercimekli tavuk topları tarifi


Hazırlık süresi: 15 dakika + 20 dakika, Pişirme süresi: 30 dakika + 20 dakika. Mercimekli tavuk topu tarifi bir et yemeği tarifidir.


Malzemeler


  • 1/2 su bardağı / 100 gr kırmızı mercimek

  • 350 gr pişmiş tavuk kıyması

  • 1 su bardağı / 60 gr kuru ekmek içi

  • 1 çorba kaşığı limon suyu

  • 1 tatı kaşığı taze kekik, kıyılmış

  • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber

  • 2 su bardağı / 500 ml sıvı yağ, kızartmak için


Geniş bir tencereyi tuzlu su ile doldurun ve kaynamaya koyun. Mercimeği ekleyin ve 30 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp bir kâseye aktarın. Yağ dışında diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın. 8′e bölüp şekillendirin. Yağı geniş bir tavada kızdırın ve topları 8 – 10 dakika ya da her iki tarafı da altın sarısı renk alana dek kızartın. Fazla yağını çektirmek için bir kâğıt havlunun üzerine alın ve sıcak servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment