Friday, August 17, 2012

Mustafa Taşkesen Gözyaşlarına Boğuldu!

Son valiler kararnamesiyle Tokat’a atanan Vali Mustafa Taşkesen 3 yıl görev yaptığı Tunceli’den ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.



 


Tokat'a atanan Vali Mustafa Taşkesen mesai arkadaşları ve vatandaşlarla vedalaştı. Vedalaşma ve akabinde yaptığı basın açıklamasında duygulu anlar yaşayan Vali Taşkesen gözyaşlarına hakim olamadı.



Vali Taşkesen sabah saatlerinde vilayet personeli ve kurum amirleriyle vedalaştıktan sonra basın açıklaması yaptı. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Vali Taşkesen, "Tunceli'ye gelirken önyargılı geldim. Bir parçamı burada bırakarak gidiyorum. Duygusallığım galiba üç yılda burada birikenlerin ürünü. Terör nedeniyle Tunceli'ye ön yargıyla bakılıyor. Ama biz geldikten sonra Tunceli'nin, bu saklı kentin güzelliklerini ortaya çıkardık.


Bizdeki önyargılar kırıldı, tanıyan herkesin önyargısı kırılıyor. Atilla İlhan'ın dediği gibi 'Irkın iyisi kötüsü olmaz, insanların iyisi kötüsü olur' Tunceli'nin de iyisi olduğu gibi kötüsü de var. İnşallah kötü olanlarda düzelir" dedi. 



"AYGÜN'DEN DOLAYI GİTMEMİ ERTELEDİM" 


Bir gazetecinin CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırıldığını hatırlatarak, 'Vekil bırakılmasaydı ne yapardınız' sorusuna yanıt veren Vali Mustafa Taşkesen, öyle bir durumda gitmeyeceğini söyledi. Daha önce Tunceli'den ayrılması gerektiğini belirten Vali Taşkesen, Aygün'ün kaçırılmasından dolayı birkaç gün bu gidişi ertelediğini ve salınmaması durumunda gitmeyeceğini söyledi.


Taşkesen, "Böyle bir durumda gitmemi ertelerdim, zaten bu olaydan dolayı ertelemiştim. Bu arada Hüseyin Aygün'ün kaçırılışı inşallah hayırlara vesile olur. Tunceli'ye geldiğim zaman iyi şeyler olacak demiştim. İnşallah bu olay Tunceli için hayırlara vesile olacaktır. Tunceli daha iyi bir duruma gelecektir" şeklinde konuştu. 



OĞLUNA TUNCELİ'DEKİ ZİYARET İSMİNİ VERDİ 


Tunceli'de bulunan Düzgün Baba ziyaretinden dolayı yeni doğan oğluna Düzgün Eray ismini verdiğini belirten Vali Taşkesen, Tuncelilerin bu anlamda hemşerisi sayıldıklarını söyledi. Taşkesen, "Buradan birini götürüyoruz ama bir parçamızı da giderken burada bırakıyoruz" diye konuştu. 



Vedalaşmanın ardından özel bir araçla helikopter pistine götürülen Vali Taşkesen, eşi ve çocukları askeri helikopterle Elazığ'a hareket etti.







HABER BİLGİLERİ


Bu haber
16 Ağustos 2012, 17:08 tarihinde
Gundem kategorisinde yayınlandı.



OKUNMA


Bu Haber 31 Kez Okunmuş..






YORUM YAZIN

No comments:

Post a Comment