Thursday, August 2, 2012

Visa ve Olimpiyat Oyunları Sponsorluğu








Spora sponsor olan her markaya elimizden geldiğince yer vermeye çalıştığımız/çalışacağımız blogumuzda, olimpiyat oyunları sponsorluğunda bu yıl 26'cı yılını kutlayan Visa'yı takdir ediyor, sitelerinde yayınladıkları yazıyı aşağıda paylaşıyoruz.



Visa, Olimpiyat Oyunları sponsorluğunu en az 2020 yılına kadar devam ettirmekten dolayı gurur duyar. London 2012 Olimpiyat Oyunları, Sochi 2014 Olimpiyat Oyunları, Rio de Janeiro 2016 Olimpiyat Oyunları, ev sahibi şehirleri henüz seçilmemiş olan 2018 Kış Olimpiyatı Oyunları ve 2020 Olimpiyat Oyunları, Visa’nın 2020’ye kadar sponsor olacağı etkinliklerdir .


Sponsorluk anlaşmamızın bir parçası olarak; Visa, her Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’ndaki ödeme sisteminin tamamını oluşturuyor ve yönetiyor. Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlar tarihinde ilk kez London 2012’de, aktivite alanlarında temassız ödeme sistemi uygulanacak.

Visa ve Paralimpik Oyunlar

Paralimpik Oyunları sponsorluğu, Salt Lake City 2002’den itibaren, Visa’nın olimpiyat ilişkileri kapsamında önemli bir yer edindi. Dünya çapında 500 milyondan fazla engelli kişiye ve onların ailelerine ulaşmamıza izin verdi.

Teknoloji, uzmanlık, ürünler ve personel olarak katılımımız, Paralimpik Oyunları’nın sahnelenmesi açısından birinci derece öneme sahiptir. Bu katılım, ziyaretçi ve atletler için uluslararası bir ATM ağı, Visa kartı sahipleri için müşteri hizmetleri sağlamak ve seçkin Paralimpik Oyun alanları dahilinde, satıcı ve ticari kabul birimlerini kapsar. Visa, markamızı aynı zamanda, Paralimpik atletlerin başarılarının dünyanın her yerindeki izleyicilere ulaştırılmasına yardımcı olmak için kullanmaya gayret eder.


Bu yıl– 1988 yılında Calgary’de başlayıp daha sonra Seul, Albertville, Barselona, Lillehammer, Atlanta, Nagano, Sydney, Salt Lake City, Atina, Torino, Pekin ve Vancouver’da devam eden – son 13 Olimpiyat Oyunları’nın dünyaca ünlü sponsoru ve Olimpik Hareketin globalşampiyonu olarak 26 yıllık ortaklığımızı kutluyoruz..






Visa'nın sponsoru olduğu milli atlet Fatih AVAN'ı tanıyalım:

Doğum Tarihi: 1 Ocak 1989

Branşı: Atletizm (cirit)

Yaşadığı Yer: İstanbul


Fatih Avan büyükler liginde yarıştığı ilk yıl olan 2011’de beklenmedik başarı elde etti. İki kişisel rekor kırdı ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda bu rekorları yeniden kırmayı bekliyor.

Fatih sporcu kariyerine atletizmle değil, okulda tanıştığı hentbol ile başladı ancak güçlü atışı sebebiyle cirite yönlendirildi. En başından beri üstün başarı sergiledi ve yalnızca bir haftalık egzersiz sonrasında Türkiye Şampiyonası’na katıldı. İnanılmaz bir başlangıç yaparak ciritte ikinci sıraya yükseldi. O günden beri asla geriye dönüp bakmadı ve sporda her yıl gelişim gösterdi. 2008 yılında 71 metre işaretine atarken, 2009’a gelindiğinde daha da ileri gitti ve 77.15 metrelik atışla Türkiye rekorunu kırdı. Ardından Akdeniz Oyunları’ndaki kişisel 79.78 metrelik en iyi atışıyla ilk altın madalyasını kazandı.

2010 yılında 78 metre attı ve sezonu 80 metre üstü atışlarla tamamladı. Altın yılını 2011’de yakalayarak dünyanın en iyisiyle dünya ölçeğinde yarışma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Avrupa U23 Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı ve 84.69 atışıyla Türkiye rekorunu kırdı. Bu başarılarını Avrupa U23 Şampiyonası’nda kazandığı altın madalya ve Dünya Üniversite Oyunları’nda aldığı altın madalya takip etti.

Türk Spor Tarihi’nde Dünya Atletizm Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan ilk Türk oldu ve yalnızca 22 yaşında 5. sıraya yükseldi. Yalnızca 13 gün sonra Diamond League’e katıldı, 84.79 metrelik atışla bir başka Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı. Eğer bunu Dünya Şampiyonası’nda atmış olsaydı, gümüş madalya kazanacaktı.

2012 yılına, Karadağ’da düzenlenen Avrupa Kupası Kış Atışları’nda altın madalya kazanarak yıla yeni bir başarıyla giriş yaptı. Atletizmi ve başarılarını aynı zamanda üniversite eğitimi ile birlikte sürdürmüş olması gösterdiği performansı daha da etkileyici kılıyor. Fatih, mükemmel teknik yeteneği ve süregelen başarıları sayesinde Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda yüksek derece alma ve final için podyuma çıkma şansına fazlasıyla sahip. 


Başarılar:

2012 Altın – Avrupa Kupası Kış Atışları,

Bar 2011 5.inci – Dünya Şampiyonası, Daegu 2011 Altın – Dünya Üniversite Oyunları, Shenzhen 2011 Altın – U23 Avrupa Kupası Kış Atışları, Sofia 2011 Gümüş –

U23 Avrupa Şampiyonası, Ostrava 2009 Altın – Akdeniz Oyunları, Pescara

No comments:

Post a Comment