Sunday, February 26, 2012
yaz türlüsü....
nihayet yaz geldi....
ayrıca su ilave etmiyorum
sebzelerin kendi suyu ile pişiyor
o sebepten fırın kabınız/güveç kapaklı bile olsa folyo ile sıkıca kapatmanızı öneririm
sebzeleri sadece soteledim kızartmadım
patlıcan fazla yağ çektiği için sonradan çok az yağ ilave ettim
evde bezelye olduğu zaman bir avuç bezelyede ilave ediyorum
ılık servis ettim
domatesli pilav ve cacıkla çok yakışıyor
malzemeler
- 300 gr taze fasulye
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet enginar
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet kabak
- 3 adet domates
- 150 gr bamya
- 12 adet arpacık soğanı
- zeytinyağı
- taze fesleğen
- taze nane
- tuz - karabiber
hazırlanması
- sebzeleri yıkadım - soydum -fotoğraftaki gibi doğradım hazır hale getirdim
(küçük doğramayın)
- bir tavaya zeytinyağını koydum
sırasıyla
patatesleri
taze fasulyeyi
dolmalık biber
arpacık soğan
patlıcanları tek tek soteledim
(hepsini birarada sotelemeyin)
- bir fırın kabına sotelediğim sebzeleri kızarttığım sırayla dizdim
- üstlerine biraz tuz - karabiber - taze nane - fesleğen yaprakları serpiştirdim
- üstüne sırayla
enginar
bamya
kabak
domatesleri yerleştirdim
- tekrar tuz - karabiber - taze nane - fesleğen serpiştirdim
- üstüne sebzeleri sotelediğim yağdan bir kaç kaşık gezdirdim
- fırın kabının etrafını çift kat folyo ile sıkı sıkı kapattım
- 180 derece ısıtılmış fırında 90 dakika pişirdim
- piştikten sonra üstünü açtım kendi kabında soğumasını bekledim sonra servis kabına aldım
üstüne taze nane ve fesleğenle sepiştirdim
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment