Thursday, July 5, 2012

Diyet Yemek Tarifleri

Sütlacın da light’ı mı olurmuş demeyin. Geleneksel tariflerle yaptığınız sütlacın kalorisini yarı yarıya indirebilirsiniz. Mutfağımızda sık sık yaptığımız bu tatlıyı misafirlerinize, ailenize, arkadaşlarınıza light olduğunu söylemeden ikram edin. stlac Light Stla Tarifi Diyet Tatllar Bakalım farkı hissedecekler mi? Benim light sütlacımı yiyen ve bu light olmuş diyen henüz çıkmadı. Hatta çok güzel olmuş gerisi yok mu? Soruları soruldu.


Önerim yemek ve tatlılarınızı bir kerede bitecek miktarda yapın. Böylece tadı damaklarda kalsın. Her gün sofraya gelen tabir uygunsa sürünen bir yemeği ya da tatlıyı güzel olsa bile kimsenin beğenmeyeceğini unutmayın.


Light sütlaç için porsiyon ölçüsü: 1küçük kâse
1 Porsiyon light sütlacın değişim karşılığı: 1 dilim ekmek+1 bardak süt
1 Porsiyon Light sütlacın kalorisi 120 kalori


Malzemeler (4 kişilik)


Yağsız süt (0 yağlı) 4 bardak
Su 1,5 bardak
Kırık pirinç ½ su bardağı
Pişirilebilir toz tatlandırıcı 9–10 çorba kaşığı


Yapılışı:


Yıkanmış pirinci 1,5 bardak sıcak suyla birlikte 20 dakika pişirin. İçine süt ve tatlandırıcıyı ekledikten sorma 30 dakika kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Pirinçler piştiğinde ocağı kapayıp sıcakken sütlacı kâselere boşaltın.
Dilerseniz 1 yumurtayı çırptıktan sonra pişen sütlaca karıştırın, sonra sütlaç güveçlerine dökün, üzerine 1 çay kaşığı toz şeker serperek fırınlayın Böylece fırın sütlaç elde etmiş olursunuz. Kalorisine 20 kalori daha ilave ettiğinizi de unutmayın.


Diyetisyen Aysen Arıcan












Başlığı gördükten sonra bir diyetisyenden nasıl olur da ‘kızartma’ kelimesi duyulur diyebilirsiniz. Ama bence önce tarifi okuyun. Diyet yemek tarifleri arasında şimdi tatlı zamanı.


Gerçekten muzun kızarabileceği en son aklıma gelen şeylerden biri. Ama gerçekten lezzeti bir başka.
muz Muz Tatls Muz Kzartmas Diyet


Tek kişilik muz tatlısı tarifinin içinde olması gerekenler:
Malzemeleriniz;
1 küçük boy muz
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Malzemeler birbirinden çok farklı görünse bile, lezzetleri birleştiğinde tahmin etmediğiniz bir şey oluşuyor.


Tatlının yapımı: 
Bir küçük boy muzu ince dilimlere ayırın. Yanmaz yapışmaz bir tavaya çok çok az sıvı yağ sürün. (Izgara yağlıyormuşsunuz gibi düşünün.) Muz dilimlerini tavada ızgaralayın. Daha sonra ızgaralanan muzları bir tabağa dizin ve üzerine yoğurdu dökün. Üzerine de 1 tatlı kaşığı pekmez gezdirin.


İşte bu kadar basit.
Peki bu tatlı size nelere mal oluyor.
1 porsiyon meyvenizi bu yolla tüketmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda ana öğünlerinizden birinde 1 kase değil de yarım kase yoğurt tükettiğinizde bu tatlıyı rahatlıkla yiyebilir hale geliyorsunuz.


Afiyet olsun.


Diyetisyen Pınar Akkuzu

No comments:

Post a Comment