Thursday, July 5, 2012

Patates Püresi Tarifi

Malzemeler














  1. 1 kilogram patates







  2. 1 su bardağı kadar süt







  3. 2 çorba kaşığı tereyağı







  4. Tuz







  5. Karabiber

































Patates Püresi Tarifi:






Patatesimizi güzelce yıkıyoruz. Tencerede üstünü bir iki parmak geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup tereyağını koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Üzerine karabiber serpip servis yapın. Diğer Patates Yemekleri






Patates hem B vitamini; hem de potasyum açısından zengin bir sebzedir. Patates püresini beyaz veya kırmızı tüm et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz süt yerine et suyu koyabilir; acı seviyorsanız üzerine pul biber serpebilirsiniz.





No comments:

Post a Comment