Sunday, July 8, 2012

Mantarlı Boğça Böreği



Mantarlı Boğça Böreği nasıl yapılır ?

Mantarlı Boğça Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.

Mantarlı Boğça Böreği Yapım Zorluğu: Normal

Mantarlı Boğça Böreği Gerekli Malzemeler;

200 gr mantar

250 gr dondurulmuş milföy hamuru

3 çorbakaşığı zeytinyağı

1 çaykaşığı kıyılmış maydanoz

iri yapraklı frenk fesleğeni

diş sarımsak

tuz

4 Kişilik

Mantarlı Boğça Böreği Tarifi;

Dondurulmuş hamuru açın ve bundan, kenarları 8-10 cm olacak şekilde dört adet kare kesin.

Mantarları minik minik doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış sarımsakla birlikte zeytinyağında çevirin. Takribi 15-20 dakika kadar orta hararetteki ateşte karıştırmak suretiyle pişirerek suyunu çektirin. Elinizle ufaladığınız fesleğen yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 3 dakika daha pişirin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın. Mantarları kare şeklindeki yufkalara paylaştırın. Her birinin dört köşesini de tepede birleştirip bohça şekline getirin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Mantarlı Boğça Böreği No: 162

No comments:

Post a Comment