Wednesday, July 25, 2012

Jambonlu Tavuk yemeği



 Jambonlu Tavuk


Malzemeler



500 gr. tavuk kıyması

6 dilim dana jambon

2 çorba kaşığı irmik

Tuz – Karabiber

Sos İçin:

1 bardak süt

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı kaynar su

1 adet tavuk bulyon tablet

1 adet yumurta

Tuz

...

Jambonlu Tavuk Tarifi

Tavuk kıyması, irmik, tuz, karabiber ile iyice yoğrulur. Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Jambonlar küçük küçük kesilir. Dinlenen tavuk kıymasından cevizden

büyük parçalar kopartılıp avucumuzun içinde açılır. Jambonlardan bir miktar alınıp içine konulur ve elimizde yuvarlayarak toplar oluşturu­lur. Bu toplar kaynar suya atılıp pişirilir. Süzülüp fırın kabına alınır. Diğer yanda süt, un ve kaynar suda eritilip soğutulmuş tavuk suyu tableti karıştırarak pişirilir. Muhallebi konumun­daki bu sosa yumurta sarısı ilave edilerek tavuk köfteleri üze­rine dökülür. 180° fırında 20 dakika pişirilir.

No comments:

Post a Comment